Tips: De leukste activiteiten bij u in het bos!

Er zijn oneindig veel mogelijkheden in het bos om te doen, maar wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan? Wat dragen deze activiteiten bij aan de ontwikkeling van uw kind? Waar de ene de kracht van uw kind zal vergroten, zorgt de andere activiteit voor meer creativiteit en de kracht om samen te kunnen werken! Ontdek hier de voordelen van enkele activiteiten!

Tip 1: Klimmen

Ja dat klopt! Klimmen is een van de leukste activiteiten om te doen in het bos. Hiervan leren kinderen op zichzelf te vertrouwen en leren zij om hun grenzen te verleggen. Daarnaast zorgt het ervoor dat kinderen mobieler worden in hun handelen en ook krijgen ze een stuk meer kracht in onder andere hun armen! Wij raden u wel aan om altijd goed op te letten, blijf onder staan en laat uw kind nooit in een boom klimmen die té hoog is. Dit behoort dan ook tot een van de leukste kinderactiviteiten

Tip 2: Schat Zoeken

U kunt ook zelf een eigen “geocache” route maken. Verstop de schatkist in de natuur en bedenk er een verhaal omheen. Deel het verhaal met uw kinderen en vraag of ze u willen helpen om hem te zoeken. Wie wilt nu niet een schatkist zoeken? Deze activiteit verrijkt de fantasie van uw kinderen en zorgt voor verbeterde samenwerking, delen en nieuwsgierigheid! Het is een leuke activitieit om te doen tijdens een kinderfeest

Tip 3: De natuur ontdekken

Als laatste kunt u ook altijd de natuur bewonderen! Neem de verrekijker mee en ontdek welke dieren er in het bos lopen, of neem de loep mee en onderzoek de insecten. Ook is het mogelijk om paddenstoelen te observeren en bloemen te zoeken. Geniet van de natuur en kom tot uw rust met het geluid van de mooie vogels. Dit kut u doen op de fiets en tijdens het wandelen. Welke past het beste bij u? Bekijk hier welke natuurgebieden leuk zijn rondom Nederland en België.

Conclusie

Elk van de activiteiten die we op deze site bespreken heeft voordelen! Uw kind heeft de mogelijkheid om grote stappen te zetten in hun ontwikkeling. Maar let op! Er zijn altijd activiteiten die gevaarlijker zijn dan anderen, zorg dat u vertrouwen toon in uw kind maar blijf altijd heel goed opletten!

Bekijk onze blogs