De 3 Mooiste Natuurgebieden in Nederland

Bent u op zoek naar een fysieke uitdaging, een rustige wandelingen of heel even bijkletsen met uw beste vriend of vriendin? Dan lees snel verder! Hoewel Nederland erg dichtbevolkt is, is er nog genoeg ruimte om de mooie natuur te bewonderen. Maar waar kan u dit dan doen? In dit artikel nemen we u mee naar “De 3 Mooiste Natuurgebieden in Nederland”!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Bent u op zoek naar het ultieme natuurgebied, in Nederland? Dan kunnen de Hoge Veluwe niet ontbreken in deze lijst. De Hoge Veluwe zijn zowel geschikt voor eendaagse natuurbeleving als vakantie. Door het grote aanbod aan activiteiten en plant- en diersoorten is het nooit hetzelfde op de Veluwe waardoor elke dag zijn eigen magie heeft. Op de Veluwe heeft u een groot aanbod aan wandelroutes en fietsroutes. Daarnaast is het mogelijk om u aan te melden voor excursies en zijn er genoeg horeca gelegenheden om uw energie bij te vullen. Er zijn doorgaans veel leuke fietstroutes te vinden in Nederland.

Nationaal Park de Meinweg

Wanneer u meer op zoek bent naar een natuurlijk avontuur vlak bij de Duitse grens, dan is de Meinweg dé perfecte plaats om de natuur te ervaren. De Meinweg is getekend door het schurend effect van de Maas. Hierdoor beschikt de Meinweg over een groot hoogteverschil die de perfecte mogelijkheid bieden om uw fysieke doelen voor 2022 waar te maken. Naast de fysieke doelen is er ook genoeg gelegenheid om uw energie bij te vullen en verschillende dieren te observeren. De Meinweg is het perfecte nationale park het hele jaar door. Tijdens alle seizoenen kun je hier terecht voor de mooiste wandelingen.

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug 

Bent u op zoek naar een natuur ervaring die dieper in Nederland ligt? Dan is het natuurgebied: De Sallandse Heuvelrug, de perfecte locatie om te genieten van de natuur en haar bewoners. De Sallandse Heuvelrug beschikt over een gebied van 35 Km2 pure natuur waarin u genoeg mogelijkheden heeft om de zeldzame korhoen te bewonderen of een blik te vangen van de andere vogels, zoals de havik.

Waar zet u uw natuurlijk avontuur voort?

Binnen Nederland is er een divers aanbod van natuurgebieden. Elke van deze gebieden kent haar eigen, unieke karakteristieken. Wordt het voor u een intensieve wandeling op de Meinweg? Of wordt het toch de edelherten en wilde zwijnen spotten op de Hoge Veluwe?