De Top 3 Fietsroutes in Nederland

Op zoek naar dé mooiste fietsroutes in Nederland? Dan bent u op de juiste plaats belandt! In het volgende artikel nemen we u mee, van een unieke fietsroute in Friesland, die u versteld laat staan door de historische architecturen, naar de Bruggenroute in Zeeland. Wilt u liever de zee bewonderen, de natuur of historische architectuur? Lees dan snel verder want wij bieden u: “De Top 3 Fietsroutes in Nederland”.

Elfstedenroute

Bent u de liefhebber van de Elfstedentocht maar heeft u geen mogelijkheid door het gebrek aan ijs? Geen zorgen! De Elfstedenroute neemt u langs de steden, niet op schaatsen, maar op de fiets. Deze route is perfect wanneer u van een rustige rit houdt. De route bestaat voornamelijk uit vlakke paden die u meenemen langs de natuur en de architectuur van Friesland. U kunt zelf kiezen welk deel van de route u gaat fietsen, echter is het zeer de moeite waard om hier meerdere dagen voor uit te trekken.

Hartje Heuvelland Fietsroute

Wanneer u op zoek bent naar een fietsroute in Nederland die intensiever is, dan bent u bij het heuvellandschap van Limburg op de perfecte plek! Hier kunt u genieten van de natuur terwijl u de dalen en klimmen van het heuvellandschap ervaart. Wanneer u geen energie meer heeft, kunt u dit bij de aangrenzende restaurantjes bijvullen voordat u weer verder gaat met de beklimmingen.

Bruggenroute

Wilt u graag de kracht aanschouwen waar Nederland al sinds haar bestaan tegen vecht? Neem dan een kijkje in Zeeland! Tijdens deze route zult u zien hoe Nederland de kracht van het water overwint. Tijdens de rit kunt u de unieke Zeelandsbrug en de Zandkreekdam bewonderen. Naast de andere dijken heeft u ook de mogelijkheid om verschillende eilanden te bewonderen in het uitkijkpunt op de dijk van ‘s-Gravenhoek.

Wanneer u gaat fietsen in Nederland, zijn er tal van leuke plekken en doorgaans ook fantastische natuurgebieden. Zorg dat u deze niet vergeet te bekijken. 

Conclusie

Bent u benieuwd naar de kracht van het water in Zeeland, de klimmen en dalen van Limburg of toch liever een gevoel van de Elfstedentocht? Er zijn genoeg opties om uw fietsavontuur uit te breiden. Op deze routes zult u versteld staan van zowel natuur als architectuur die de Nederlandse fietsroutes te bieden hebben.