De 3 mooiste natuurgebieden in België

Wilt u actief doen, lekker picknicken of heeft u liever een moment voor uzelf? Dan zijn de natuurgebieden in België de perfecte locatie om deze doelen te verwezenlijken! Wanneer u denkt aan België, zal al snel de Ardennen voorbij flitsen. Echter, is België een stuk unieker dan alleen de Ardennen. Kijk snel verder voor de “Top 3 Mooiste Natuurgebieden in België”!

Nationaal Park Hoge Kempen

Bent u op zoek naar een natuurbeleving in de buurt van de Nederlandse grens? Dan is Nationaal Park Hoge Kempen de perfecte locatie voor u. Dit natuurgebied biedt meer dan 400 kilometer aan wandel- en fietsplezier. Het grote aanbod aan wandelpaden en fietsroutes, nemen u door een kindvriendelijk natuurpark dat leven biedt aan een breed assortiment van planten en dieren. Naast het wandelen kunt u hier ook andere activiteiten ondernemen zoals paardrijden en mountainbiken. In België zijn namelijk ook zeer leuke fietsroutes te vinden. 

Domain Berinzenne

Wanneer u op zoek bent naar een natuurgebied in België dat in de buurt van de Duitse grens ligt, dan is Domain Berinzenne de perfecte locatie voor u! Domaine de Bérinzenne biedt een groot bereik aan activiteiten om uw ervaring in de natuur onvergetelijk te maken. Naast de fascinerende wandelgebieden is dit gebied ook bekend door het bekende mineraalwater, Spa. Nadat u de herkomst van het wereldberoemde watermerk bewondert heeft, biedt het natuurgebied ook activiteiten zoals een museum en educatieve rondleidingen.

Park Furfooz

Wanneer u korter bij het zonnige Frankrijk uw natuurbeleving wilt ervaren, dan bent u in Park Furfooz op de perfecte plek. Heeft u behoefte aan een wandeling of aan lekker zittend de natuur te bewonderen dan is dit de perfecte plek om te bezoeken! In Park Furfooz heeft u namelijk de mogelijkheid om de schoonheid in u op te nemen door middel van rondvaarten. Bent u meer geïnteresseerd in fysieke activiteiten? Dan is het mogelijk om een dropping te doen of te survivallen in dit natuurgebied.

Waar zet u uw avontuur voort?

Bent u op zoek naar een avontuur bij de Nederlandse grens of gaat u liever richting Duitsland of Frankrijk? België biedt u de mogelijkheid om in alle uithoeken van het land te genieten van de natuur.