De Top 3 Fietsroutes in België

Bent u op zoek naar dé beste fietsroutes in België? Lees dan snel verder! Wilt u graag bij de Nederlandse grens fietsen, in het hartje van uw eigen land of toch liever een langdurige uitdaging aangaan? In het volgende artikel bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met de drie mooiste fietsroutes in België!

Dé Fietsroute in West België

De Leiestreek fietsroute loopt langs Gent, hier kunt u genieten van een unieke fietsroute die langs de Schelde loopt. Door de Hospicebossen waar u de mogelijkheid heeft om de biodiversiteit te bewonderen, of geeft u de voorkeur aan de historische architectuur die België te bieden heeft? Langs deze route zult u de pracht bewonderen van de natuur, met haar prachtige biodiversiteit, aan de ene kant en historische gebouwen, zoals kasteel Ooidonk en het prachtige Latem dorp, aan de andere kant.

Van de Franse Grens naar Nederland

Bent u op zoek naar een echte uitdaging dan bent u op het goede adres. De Unesco-fietsroute is een enorme route die bestaat uit elf verschillende etappes. Welke etappe u wilt fietsen, bepaalt u natuurlijk zelf. Echter, is het compleet maken van deze route zeker uw tijd en energie waard. Deze route is een creatie van verschillende, door Unesco erkende, erfgoederen die u meenemen van de Franse grens tot de noorderburen. Tijdens deze route zult u de mogelijkheid hebben om oude mijnen, kastelen en andere historische architecturen te bewonderen. Daarnaast is er genoeg mogelijkheid om uw energie bij te vullen met de lekkernijen van Wallonië. 

Fietsen bij de Noorderburen

Wanneer u behoefte heeft aan een actieve fietsroute richting de Nederlandse grens dan zult u zich hier op uw plek voelen. Tijdens deze route zult u versteld staan van de biodiversiteit die de natuur te bieden heeft, maar ook van de unieke architectuur die zorgen dat u door het water kan fietsen. Dat klopt, dóór het water. Tijdens deze fietsroute heeft u de mogelijkheid om dwars door een meer te fietsen door middel van een speciale brug die ervoor zorgt dat u net met uw hoofd boven het wateroppervlakte komt. U hoeft u geen zorgen te maken voor natte voeten, daar zal deze brug u voor beschermen. 

Wanneer u gaat fietsen in de natuur van België, houd dan rekening met de schitterende natuurgebieden die te vinden zijn! 

Conclusie

Wanneer u liever een dagje langs de Schelde fietst of in de buurt van de Noorderburen een avontuur wilt beleven, dan zijn er genoeg opties. U zult de mogelijkheid hebben om de kastelen te bewonderen, het water tijdens het fietsen te ruiken en uw energie bij te vullen met Belgische lekkernijen.