De Impact van Sportvoeding op Wielrennen

Wat kan je nog meer doen dan trainen? Dat klopt, letten op je sportvoeding natuurlijk! Jarenlang zijn er onderzoeken gedaan naar het effect van voeding op de prestaties van sporters. Dit heeft de wereld veel informatie geboden over welke voeding wel goed is, en welke voeding u het best kunt vermijden tijdens, voor en na het sporten. Bent u op zoek naar sportvoeding tips voor, tijdens en na het sporten? Lees dan snel verder!

Vóór het Wielrennen 

Hoe kunt u zich, door middel van voeding, het best voorbereiden op het wielrennen? Het begint bij de avond voor het wielrennen, het is belangrijk dat u niet te laat eet en dat de voeding die u eet, licht verteerbaar is. Een goed voorbeeld hiervan is pasta met vetarme saus. Tijdens het ontbijt vóór de wedstrijd is het belangrijk dat u ruime tijd ervoor doet eten. Hier is het belangrijk dat u uw koolhydraten doet bijvullen en dat het eten licht verteerbaar is.

Tijdens het Wielrennen

Waar moet u op letten tijdens het wielrennen? Het is belangrijk dat u tijdens de race genoeg doet drinken. Sommige wielrenners kiezen hierbij voor een koolhydraten drank. Echter, kiezen veel professionals voor gewoon water. Tijdens het wielrennen is het belangrijk dat u, voordat u honger ervaart, kleine snacks, zoals energie repen, eet. Tijdens het drinken is het belangrijk dat de drank niet té koud is en dat er niet te veel koolhydraten in de drank zitten. Dit kan ervoor zorgen dat u last krijgt van de maag en darmen.

Na het Wielrennen

Uw eetpatroon na het sporten is net zo belangrijk als voor of tijdens het sporten. Het is belangrijk dat u de voedingsopslag weer gaat bijvullen en zorgt dat u door middel van drinken het vocht in uw lichaam weer verhoogt. Na het wielrennen is het belangrijk dat u gebruik maakt van recovery drinks en dat u genoeg eiwitten binnen krijgt. Eiwitten zorgen ervoor dat uw spieren ondersteund worden in het herstel en dat de spiergroei bevordert, wordt.

Conclusie

Zoals u ziet, is er niet één moment waarop de voedingskeuze belangrijk is. De ultieme voorbereidingen is een proces van gewoontes op het gebied van eten. Deze gewoontes hebben een positieve werking op uw sportprestaties. Betekent dit dat u geen hamburgers of frieten mag eten? Nee hoor! Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij wat u eet, maar let erop dat de voedingskeuze invloed uitoefent op uw fysieke gesteldheid tijdens het wielrennen.