Het Creëren van de Perfecte Fiets Training

Bent u op zoek naar dé fietstraining om uw fietsprestaties naar een ander niveau te tillen? Dan let goed op! Wanneer u denkt aan het perfecte trainingsschema voor fietsen dan zijn er verschillende punten waar u goed op moet letten. Elk persoon is uniek en heeft een training nodig die bij hem of haar past.

Duurtraining

Het is belangrijk bij fietsen dat er genoeg zuurstof wordt vrijgemaakt om de activiteiten tot het optimale niveau te tillen. Maar hoe doet u dit? Duurtraining zorgt ervoor dat de verbranding van vetten en koolhydraten wordt verbeterd. Door het herhalen van dit proces bent u steeds beter in staat om tijdens trainingen om te gaan met intensieve inspanningen. Dit leidt er uiteindelijk toe, dat u minder zuren spieren krijgt tijdens intensieve inspanningen.

Zone Training

Zone training maakt gebruik van verschillende drempels die informatie bieden over de hartslag tijdens een training. Er zijn verschillende drempels die aangeven in hoeverre u intensief aan het sporten bent. De eerste drempel is érg belangrijk voor duursporters. Dit is de drempel waarin uw energie gegenereerd wordt door het verbranden van verschillende voedingsstoffen. De tweede drempel ligt op bijna de maximale intensiteit. De derde en vierde drempel zitten tussen de 95% tot 100% en boven de 100%. Bewust trainen op deze drempels vergroot het uithoudingsvermogen van uw fietsprestaties.

Krachttraining

Om snel te kunnen fietsen is het belangrijk dat u kracht opbouwt in uw spieren. Het is belangrijk om vóór het fietsseizoen begint, veel te trainen op kracht. Hierdoor hoeft u tijdens het seizoen alleen uw niveau nog op peil te houden. Naast het ontwikkelen van kracht is het ook erg belangrijk om het uithoudingsvermogen van deze kracht steeds meer te optimaliseren. De reden hiervoor is dat u naarmate het seizoen loopt, steeds meer uithoudingsvermogen in uw spieren heeft. Dit kunt u trainen door op uw omslagpunt te trainen. Dit zijn zware trainingen die uw potentie testen en uiteindelijk ook vergroten.

Wanneer gaat u starten?

Er zijn veel verschillende trainingen die bijdragen aan een betere fietsprestatie. Echter, is het belangrijk dat u naast het trainen ook uw kracht en uithoudingsvermogen goed bijhoudt. Goede trainingen hiervoor zijn sprinttraining, zone training en duurtraining. Let op uw hartslag en de intensiteit van de oefeningen en probeer de draagbare intensiteit steeds meer te verleggen.